Koirankouluttaja Johanna Tammiala

Pääkouluttajamme omaa 35 vuoden koirakokemuksen ja 30 vuoden kilpailukokemuksen, kouluttanut yli 17100 tuntia erilaisia koiria omistajineen - näihin tunteihin on mahtunut yli 8000 koirakkoa - toiminut koirien koulutusohjaajana 25 vuotta, kasvattanut itse yli 100 pentua (Kennelliiton palkitsema kasvattaja), sekä omistanut itse yli 30 koiraa, jotka edustivat kymmeniä eri rotuja eri roturyhmistä - ja myös useita rescue-koiria! Tämän kokemuksen avulla löydetään jokaiselle koiralle se sopivin koulutustekniikka lukuisista tarjolla olevista tavoista!
Johannalla on poikkeuksellisen runsas omakohtainen kokemus kaikista roturyhmistä. Hän on pitkän linjan, kokenut, kennelliiton palkitsema kasvattaja, joka on kasvattanut toistasataa pentua. Hänellä on parhaillaankin kotona kymmenen eri-ikäistä, -kokoita ja -rotuista koiria - pienin on 26 cm korkea ja suurin 74 cm.
Kuvassa Johanna ja kaksi hänen koiristaan

Koirakoulu.net'in vastaava pääkouluttaja Johanna Tammiala on pitkän linjan kokenut kouluttaja, joka on jo yli 25:n vuoden ajan toiminut koulutusohjaajana kymmenissä eri lajeissa Suomessa ja ulkomailla (mm. Saksassa) ja kilpaillut omien koiriensa kanssa menestyksekkäästi useissa eri lajeissa. 30 vuoden aktiivisen koiraharrastuksen aikana hänelle on kertynyt kokemusta kaikista roturyhmistä, sillä hän on ehtinyt omistamaan useita kymmeniä koiria - aina bouvierista labradorinnoutajaan, vinttikoirasta mäyräkoiraan, paimenkoirista kääpiöpinsereihin ja ibizanpodencoihin - harrastaen mm. suojelua, metsä- ja peltojälkeä, tokoa, agilitya, koiratanssia ja toiminut pro-handlerina kaikissa roturyhmissä sekä esittänyt näyttelyissä menestyksekkäästi sekä omia koiriaan ja kasvattejaan että muita koiria jo parin vuosikymmenen ajan. Omakohtaista kokemusta on siis kertynyt niin alkukantaisista roduista ja vinttikoirista, seura- ja kääpiökoirista, kuin myös eri palveluskoira- ja työkoirarotujen omistamisesta ja kouluttamisesta, ja näin ollen Johannalla on ainutlaatuisen laaja tietämys näiden eri rotutyyppien ominaisuuksista ja eroavaisuuksista koulutuksessa.

Johanna on kilpaillut ja valmentanut useissa lajeissa SM- ja jopa maajoukkuetasolla. Näyttelykehissä hän on toiminut ammattihandlerina lukemattomille eri roduille, saavuttaen lukuisia RYP- ja BIS-sijoituksia useilla eri koirilla. Hän on myös pitkän linjan menestynyt kasvattaja, jolta on reilun vuosikymmenen saatossa lähtenyt maailmalle toistasataa huolella kasvatettua ja hoidettua pentua.

Johannalla on myös vuosien kokemus koetoimitsijan ja näyttelyiden kehätoimitsijan tehtävistä ja on toiminut tuomarina lukuisissa match show -näyttelyissä, ev. agilitykisoissa ja ev. tottelevaisuuskokeissa. Johanna on erittäin monipuolinen kouluttaja, joka hallitsee kaikki yleisesti käytössä olevat koulutusmenetelmät, ja on lisäksi kehittänyt lukuisia omia koulutustekniikoita - koulutuksellinen lähestymistapa valitaan kuitenkin aina koirakohtaisesti, koiran ja omistajan yksilölliset ominaisuudet huomioiden.

Hän on työskennellyt kymmeniä vuosia ongelmakoirien ja kodinvaihtajien kanssa, ja omaa kokemuksensa ansiosta erinomaisen koirasilmän sekä sellaiset koiranohjaajataidot, joita ei kirjoista ja kursseilta opi. Laajan kokemuksensa ansiosta Johanna pystyy huomioimaan koulutuksessa rotukohtaiset eroavaisuudet, ja osaa kokeneena kasvattajana opastaa tuoreita koiranomistajia pennun kotiuttamiseen ja hoitoon liittyvissä asioissa kuin vain koirakonkari sen osaa.

Johannan koulutusideologiat perustuvatkin hänen vuosien kokemukseensa myös ongelmallisempien koirien omistamisesta ja kouluttamisesta. Aiemmassa elämässään kovia kokeneet rescuekoirat (joista osa oli joutunut eläinsuojelurikosten kohteeksi ennen Johannalle päätymistä) ovat vaatineet kouluttajalta erityisen paljon osaamista ja ns. koiranlukutaitoa. Vuosien varrella Johanna on kouluttanut lähes kolmensadan rodun edustajia, ja hänellä on joka kuukausi yli 600 koirakkoa harjoitusryhmissään. Vuosien varrella hän on kouluttanut useita tuhansia koirakoita.


Ibizanpodenco on hyvin alkukantainen rotu. Kuvassa Johanna ja hänen ibizanpodenconsa Iiris isossa ryhmäkehässä jatkokilpailussa voitettuaan jälleen ROP-sijotusta näyttelyssä. Heidät valittiin kuuden parhaan joukkoon!


Muistoja vuosien varrelta: PK-kentällä Saksassa 1991 palkintojenjakotilaisuudessa


Koiratanssia 10-vuotiaan veteraanikoiran kanssa. Vuonna 2009 koirakko matkusti Tanskaan edustamaan Suomen Kennelliittoa Pohjoismaisissa mestaruuskisoissa


Johannalla on kaiken lisäksi yli 20 vuoden näyttelykokemus ja on handlannut rotuja kaikista roturyhmistä


Johanna on saavuttanut esittämillään koirilla kymmenittäin Best In Show -sijoituksia


Koiraharrastuksen pitää ennen kaikkea olla hauskaa - tavoitteellista muttei tosikkomaista veren maku suussa treenaamista. Joskus siis on syytä laittaa perukki päähän ja hymyä huuleen, kuten Johanna ja Pippa tässä kuvassa ennen Koiratanssikisojen luokkavoittoa.